În cadrul sesiunilor pentru tineret a luat naștere proiectul de lucru cu tineretul „Pământul în prim-plan: Moștenirea noastră, responsabilitatea noastră”. Acesta a inclus studiul Cărților Facerii din Vechiul Testament, până la Imnul Logosului (Ioan 1,1-18) din Noul Testament. Dialogul a fost bogat și divers, completat de discuții pe teme contemporane cum ar fi globalizarea, schimbările climatice și poluarea mediului. În centrul atenției a fost întrebarea: De ce este important să ne preocupăm de mediu? Pentru aprofundarea acestei idei, au fost vizionate videoclipuri, s-au ținut devoțiuni comune, s-au organizat jocuri de grup și o seară de film.

Un punct culminant a fost excursia la Vulcan (Wolkendorf). Aici, grupul a experimentat frumusețea creației în mod direct: o experiență „live” impresionantă. Au mers prin satul pitoresc, au făcut o drumeție nocturnă pe un deal cu vedere spre Brașov și au vizitat Biserica Neagră și Biserica Fortificată din Prejmer (Tartlau). Seara a inclus grătar, foc de tabără, dans, râs și cântat. Duminică au participat la serviciul divin din Vulcan (Wolkendorf), unde tinerii și-au adus contribuția cu un moment muzical deosebit. Părintele Uwe Seidner a asigurat confortul tinerilor ca gazdă, inclusiv un delicios desert cu Kürtőskalács făcut de casă.

Proiectul a urmărit Motto-ul „Comunitate fără frontiere”, realizat prin colaborarea strânsă cu părintele László-Zoran Kézdi și tinerii din Parohia Evanghelică C.A din Cisnădie (Heltau). S-au format noi prietenii și s-a întărit sentimentul de comunitate. În tineri, parohia vede un viitor plin de speranță pentru biserică.

 

Ajutorul nostru este în Numele Domnului, care a făcut cerurile şi pământul.” (Psalmul 124,8)